Üniversite devamsızlık kaç gün

Üniversitelerde genel olarak devamsızlık hakkı dersin toplam saatinin %30'u olarak belirlenmiştir. Yani bir öğrenci bir dersin %70'ine katılmak durumundadır. Aksi durumda ilgili dersten devamsızlık sebebiyle kalır.Dec 23, 2019

Üniversite devamsızlık hakkı kaç gün 2021?

Güz döneminde (27 Eylül 2021-14 Ocak 2022) resmi tatiller hariç 365 saat ders yapılması planlanmaktadır. Yönetmeliğe göre öğrencilerimizin derslerin 'ine devam etmesi gerekmektedir. Bu durumda öğrencilerimizin 55 DERS SAATİ devamsızlık hakkı vardır.

Üniversitelerde devam zorunluluğu kaç gün?

14 haftalık ders süresi için üniversitelerin yönetmeliklerinde % 70 derse katılım söz konusudur. 14 hafta da sadece % 30 yapılacak devamsızlıklardan fazlası o dersten kalmaya yeterlidir. Örneğin haftada 2 saat olan bir dersin toplam bir dönemde 28 saat olduğunu söyleyebiliriz.

1 dönemde kaç devamsızlık hakkı var?

Liseli öğrenciler için toplamda 30 günlük devamsızlık hakkı buluyor. Bunun 10 günü özürsüz devamsızlık hakkı, 20 günü ise özürlü devamsızlık hakkı olarak bölünüyor. Bu süreyi aşan öğrenciler ise otomatik olarak sınıf kalıyor.

Üniversitede devamsızlık nasıl bakılır?

Üniversitelerde yapmış olduğunuz devamsızlık genel olarak üniversite bilgi sistemine girilmekte ve e-öğrenci platformlarından yani ders kayıt işlemlerini yapmış olduğunuz öğrenci sayfalarından öğrenebilmektedir.

Üniversite de yoklama alınır mı?

üniversitelerde öğrencinin derse girip girmediğini anlama amaçlı yapılan eylemdir. hala birçok üniversite de yoklama alınmaktadır. … öğrenci gelmiyorsa derslere katılmazsa zaten derslerinde başarılı olamaz.

Üniversitede rapor kabul edilir mi?

Öğrencilerin bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Kurumları vasıtası ile gittikleri Üniversite ve Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ile kamu tüzel kişiliğe sahip Vakıf Üniversiteleri Hastanelerinden aldıkları onaylı raporlar, Psikiyatrik hastalıklar için özel sağlık kuruluşlarından alınan raporlar kabul edilir.

Üniversite de devamlılık zorunlu mu?

Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Devam zorunluluğu; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80'dir.