Basit lahmacun tarifi

Kolay lahmacun hamuru nasıl yapılır?

Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin. Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.

750 gr kıymadan kaç tane lahmacun çıkar?

Evde Nefis Lahmacun İçi Hazırlama Ben 750 Gr kıyma ile hazırladım lahmacun içini. 25 Tane lahmacun hazırlandı bu malzemelerle. Sayı değişebilir, lahmacunun boyutuna, kalınlığına göre.

Lahmacun yapmanın püf noktaları nelerdir?

6 Püf Noktasıyla Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır?

  1. Yağlı Kıyma Seçin. Pişirme sırasında lahmacunun kurumaması için yağlı kıyma seçmeye dikkat edin. …
  2. Yağ Miktarını İyi Belirleyin. …
  3. Soğan ve Maydanozları İnce Doğrayın. …
  4. Salça Kullanın. …
  5. Uyumlu Baharatlar Kullanın. …
  6. Yoğurup Dinlendirin.

Urfa lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Yoğrulan hamuru 6'ya ayırın, ayrılan parçaları oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak şeklini verin. Ardından kapya biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçirin, üzerine kıyma, tuz, sıvı yağ, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğrulan harcınızı 10 dakika dinlendirin.

Orjinal lahmacun hamuru nasıl olur?

20 adete yakın lahmacun hazırlamak istiyorsanız 2 su bardağı suya 5 su bardağı un alacaktır. Suyu kaba koyduktan sonra azar azar, suyla unu birbirine yedirdikçe un ilave edin. Tuzunu da ekleyin. Ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur elde edin.

Lahmacun hamuruna ne konur?

Yapımı için malzemeler

  1. 250 gram un.
  2. 1,5 su bardağı su.
  3. 1 tatlı kaşığı kuru maya.
  4. 1 çay kaşığı tuz.

18-May-2019

1 lahmacun kaç gram kıyma?

1 adet Antep Lahmacun harcı 95-100 gram olmalıdır. Kuzu eti (Kıyma) Zırhta çekilmiş olmalı 1 adet lahmacunun en az kütlece yüzde 50 sine karşılık gelmelidir.