Kuru kızılcık şerbeti nasıl yapılır?

Kuru kızılcık suyu nasıl yapılır?

Doğal Kızılcık Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kızılcığı ayıklayın ve yıkayın.
  2. Orta ateşte 15 dk suyla pişirin.
  3. Sonra şekeri ekleyin ve 20 dk daha çok kısık ateşte pişirin.
  4. Süzgüden geçirin. Tahta kaşıkla çekirdekleri üste, püresi ve suyu da alttaki kaba geçsin.
  5. Bardak bardak için, ferahlatıyor. Afiyet olsun.

Jul 25, 2016

Kızılcık kurusundan ne yapılır?

Kızılcık şerbeti, suyu, hoşafı, kompostosu pilavların, makarnaların yanına yakışan türden bir içecektir. Gıda sektöründe taze, kuru ve sofralık halde değişik biçimlerde işlenmekte, yemeklerde lezzet verici olarak kullanılmakta, meyvelerinden de dondurma üretiminde faydalanılmaktadır, şurup ve konserve yapılmaktadır.

Kızılcık şerbeti nasıl yapılır?

Kızılcık Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kızılcıkları yıkayıp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip ocağa koyuyoruz.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra kızılcıklar patlayıp rengini suya verecek kadar kaynatıyoruz Bu süre yaklaşık 10-12 dk.
  3. Sonra ocağı kapatıp soğutmaya bırakıyoruz.

Kuru kızılcık hoşafı nasıl yapılır?

Öncelikle şekeri ve suyu kaynatıyoruz sonra bir kaç damla limon damlatıyoruz ve kızılcığı ekliyoruz ben 1 kase kızılcık kattım ve pişene kadar kaynattım kızılcık rengini tamamen saldığında ve piştiğini hissettiğinizde altını kapatıp soğumaya bırakabilirsiniz.

Kızılcık kurusu nasıl kaynatılır?

Yarım litre kaynayan suyun içine 1 çorba kaşığı kurutulmuş kızılcık eklenir ve 15 dakika demlenmesi beklenir. Bu şekilde servis edilerek tüketilebilir. Kızılcık çayı, güçlü bir idrar söktürücüdür.

İdrar yolu enfeksiyonu kızılcık suyu nasıl yapılır?

İdrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde etkili olan kızılcık suyu yapılırken çok dikkat edilmelidir. Öncelikle kızılcık meyveleri ayıklanır. Sonrasında ise kızılcık meyveleri yıkanır. Ayıklanan ve yıkanan kızılcıklar ocağın üzerinde orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakılır.

Kurutulmuş kızılcık nasıl tüketilir?

İlk olarak bir litre suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine bir avuç kızılcığı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Sonrasında afiyetle içebilirsiniz.

Kizilcik kurusu nedir?

Bol sulu ortamları seven meyveleri mayhoş ve kırmızı renkte olan bir ağaçtır. Kızılcık meyvesi sonbaharın eylül ekim aylarında olgunlaşmış olanları toplanarak kışın marmelat ve kompostolarda kullanılmak üzere kurutulur. Kızılcık kurusu saklama koşulları kolay olduğundan Anadolu da bu yöntem sıkça kullanılmaktadır.