Kestaneyi dondurucuya nasıl konur?

Pişirdiğiniz kestaneleri alüminyum folyoya güzelce sarın. Ardından alüminyum folyoyla birlikte buzdolabı poşetine yerleştirin ve ağzını düğümleyin. Poşetin üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın. Poşetleri, derin dondurucuya yerleştirerek 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.29 Jul 2021

Kestane Difrize nasıl konulur?

Bunun için öncelikle alüminyum folyoya kestaneleri sarmanız gerekiyor. Ardından buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzlukta tutabilirsiniz. Bu şekilde kestaneleri yaklaşık olarak 2 ay boyunca sağlıklı şekilde tutmanız mümkün. Böylece pişirilmiş veya soyulmuş olan kestaneleri rahat şekilde tüketebilirsiniz.

Buzluktan çıkarılan kestane nasıl pişirilir?

Ekim aylarında çizip yıkayıp derin dondurucuya attığım kestaneyi pişirmeden hemen önce çıkardım. Genişçe bir teflon tavada orta ateşte yaklaşık 50 dk ara sıra karıştırarak kavurdum ve vaktinde yapılan kestane kebap kadar lezzetli oldu.

Çiğ kestane dondurucuda nasıl saklanır?

Kestaneleri temiz ve kuru bir bezle silin. Buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ağzını güzelce bağlayın. Ardından poşetin üstüne birkaç delik açın ve poşetleri bu halde buzluğa kaldırın.

Haslanmis kestane derin dondurucuda nasıl saklanır?

Kestaneler piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kestaneler soğuduktan sonra tek tek soyun. Kullanacağınız kadarını buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucu da 8 ay kadar saklayabilirsiniz. Daha sonra kullanacağınız zaman derin dondurucudan çıkartın.

Çiğ kestane dondurucuya konur mu?

Kestaneleri pişirmeden saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler; Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.

Kestane en kolay nasıl çizilir?

– Kestanelerin çürümüş olanlardan ayırmak için 2 veya 3 dakika kadar suyun içinde bekletiniz. – Çürümüş kestaneler su yüzüne çıkacağından su yüzünde olanları ayırıp çöpe atınız. – Küçük keskin bir bıçak yardımı ile boydan boya kesikler açınız. – Kestanenin iyi pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat ediniz.

Kuruyan kestane nasıl yumuşar?

Kestaneyi kavruk yerine yumuşak tüketmek isteyenler haşlama yöntemini seçebilir. Bu yöntem için önce bıçak yardımıyla kestanelerin üzerine çizikler atın. Çizikler attığınız kestaneleri suyun içine atın ve oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirin. Vaktiniz sınırlıysa suyu ilave edin, üzerine 2 adet kesme şeker ekleyin.

Kestane fırında ne kadar sürede pişer?

Kestaneleri önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kabukları ayrılmaya başladığında kestaneleri fırından alın.