Endüstriyel robot kol

Endüstriyel robot kol nedir?

Günümüzde, Robot Kolları (Robotic Arm) endüstriyel üretim tesislerinin temel taşı haline gelmiştir. … Robotik kol, programlanabilir, mekanik parçaların bütünü ya da komplex bir robotun bir parçası olarak nitelendirebilir. Günümüzde robotik kollar endüstrinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Endüstriyel robotlar nasıl programlanır?

Endüstriyel robotlar, programlanmış komutları icra ederek çalışır. Komutların programlanması çoğu zaman robotun kendi hafızası içinde bulunan ve üretici tarafından tanımlanmış komutların ana program satırına ilave edilmesi ile veya ileri seviyede sık kullanılan programlama dillerinin yardımı ile programlanır.

Endüstriyel robotlar nasıl çalışır?

Endüstriyel robot, bir insan çalışana, imalatta çeşitli görevlerde yardımcı olan veya tek başına çalışma becerisine sahip, yeniden programlanabilir, özerk veya yarı bağımsız fonksiyonlu bir makinedir. Yalnızca mekanik ve tekrarlayan görevleri yerine getirebilir, önceden programlanmış hareketlerle nesneleri yönetebilir.

Endüstriyel robot kol nerelerde kullanılır?

Otomotiv sektöründe montaj, boya, kaynak, kalite kontrol vb aşamalarında; elektronik sanayinde montaj, kalite kontrol, boya, nakliye, paketleme vb; gıda sanayinde üretim, paketleme, nakliye, etiketleme vb; medya sektöründe çekim vb; reklam sektöründe lazer kesim vb gibi çok çeşitli işler ve işlevlerde endüstriyel

Endüstriyel robotlar nelerdir?

Endüstriyel robot, ISO 8373 standardına göre endüstriyel uygulamalarda kullanılan, üç veya daha fazla programlanabilir ekseni olan, otomatik kontrollü, yeniden programlanabilir, çok amaçlı, uzayda sabitlenmiş veya hareketli manipülatördür.

Robot kol ne ise yarar?

Dolgu uygulamaları ve montaj uygulamaları gibi alanlarda yaygın olarak kullanılır. Özellikle yüksek hız ve kapasitesi ile dikkat çekmektedir. Eklem yerlerinde bulunan elektrik motorları, kolun kendi ekseni etrafında dönmesini sağlar. Ağız kısmında ise pnömatik motor bulunur.

Robotik kodlama ile neler yapılabilir?

Robotik kodlama, üzerinde çalıştığımız robotun türüne ve hizmet edeceği amaca bağlı olarak makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, desen, görsel tasarım, matematik vb. yapabilmemizi de sağlamaktadır. Bu işin püf noktası, robotun hizmet edeceği amaç doğrultusunda görsel ve gerçek bir feedback vermesidir.