Biten mahkeme tekrar açılır mı

Kesin hükümle sonuçlanmış bir uyuşmazlık kural olarak yeniden yargılama konusu yapılamaz. Bu nedenle, yargılamanın yenilenmesi olağanüstü bir kanun yoludur. Yeniden yargılanma başvurusu, hükmü veren mahkemeye bir “yargılamanın yenilenmesi dilekçesi” verilerek yapılır.

Kapanan dosya geri açılır mı?

İşlemden kaldırılarak kapanan dosyalar icra müdürlüğünün verdiği kararla arşive kaldırılmaktadır. Kapanan icra dosyaları uygun koşullar gerçekleşmiş ise hem ilamsız takiplerde hem de ilamlı takiplerde tekrar açılabilmektedir.

Yargılamanın yenilenmesi nedenleri nelerdir?

Buna göre aşağıdaki durumlar yargılamanın yenilenmesi sebebini oluştururlar. a) Karara esas olarak alınan belgenin sahteliğine, hükümden sonra bir mahkeme kararıyla hükmedilmiş olması. b) Hükme esas alınan belgenin sahteliğinin, hüküm lehine olan tarafça, bir mahkeme ya da resmi makam huzurunda ikrar edilmiş olması.

Yargılamanın yenilenmesi kaç kere?

8. Kaç kere başvurulabilir? Yargılamanın yenilenmesi istemi reddedilirse, yeni bir sebeple tekrar yargılamanın yenilenmesi isteminde bulunmak mümkündür.

Yargılamanın yenilenmesi yeni bir dava mıdır?

Yargılamanın iadesi talebi de bir davadır. Dava dilekçesinde aranan koşulların bu dilekçede de bulunması ve mahkemece de yeni bir dava gibi yeni esas numarası verilmesi ve taraf teşkilinin sağlanması gerekir.

Kapatılan dosya ne demek?

Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

Ceza dava dosyası nasıl kapanır?

Ceza Dava Dosyası Nasıl Kapanır? Genel olarak soruşturma evresinde kovuşturmaya gerek olmadığı durumlarda ceza dava dosyası kapanır. Aynı zamanda ceza dava dosyasının kapanması uzaklaşma üzerinden de ele alınır.

Yargılamanın yenilenmesi hangi hallerde?

Tanığın yalan söylediği, yani halk arasında kullanıldığı şekliyle yargılamada “yalancı tanıklık” yapıldığının anlaşılması halinde, bu tanıklık önceki yargılamada hükmün oluşmasına da neden olmuşsa, yargılamanın yenilenmesi (iade-i muhakeme) talebinde bulunulabilir.