Bezelye tohumu nasıl elde edilir?

Bezelye Tohumu Nasıl Olur? Bezelye kapsüllerinin içinde bulunan taneler çıkartılır. Taneler kurumaya bırakılır. İyice kuruyan taneler bir sonraki ekim zamanında bezelye tohumu olarak kullanılmaktadır.

Bezelye tohumu kaç günde çıkar?

Bezelye tohumu için çimlenme süresi 6 ile 7 gün arasında değişmektedir. Bu süre ortalama 10 güne kadar uzayabilir.

Tohum bezelye nasıl ekilir?

Yetiştirilecek bezelye sırık ise masuralara ekim ya- pılmalıdır. Yer çeşitleri düz tarlaya mibzerle ekilmelidir. Dü- ze ekimlerde sıra arası 30-40 cm, sıra üzeri 5-10 cm olacak şekilde tohum ekimi yapılmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra ara- sı 50-80 cm, sıra üzeri ise 15-25 cm olmalıdır.

Bezelye çimlendirme nasıl yapılır?

işlenmiş toprağa bezelye tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3-4 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Bezelye tohumunun fiyatı ne kadar?

Fiyat: 89,90 TL.

Bezelyenin ekim zamanı ne zaman?

Bezelye Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Bezelye tohumları ekimi için uzun bir süre bulunmaktadır. İklim şartları uygun olan durumda olmasına da bağlı olarak Kasım ayından başlayarak Mayıs ayına kadar geçen süre boyunca ekim yapılabilir.

Bezelye su ister mi?

Bezelye çiçeklenme dönemine kadar normal ve muntazam sulama ister, Çiçeklenme zamanı fazla su istememekle beraber, fazla kuraklıkta meyve ve tohum bağlamaya olumsuz etkilenmektedir. Bezelye meyve bağlama döneminde toprak su kapasitesinin % 50-65 arasında olmasını istemektedir.

Bezelye hangi ayda ekilir nasıl ekilir?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, bezelye baharın erken aylarında ekilmelidir. Bu aylar çeşitli coğrafyalarda farklılık gösterebilir. Bahar ayları Mart, Nisan, Mayıs aylarıdır. Yaşadığınız bölgede bu aylarda toprağın ısısını ölçerek ekim yapmanız gerekir.

Bezelyeye sırık dikilir mi?

Bezelye, hereklere büyüme uçlarındaki sülüklerle çok sağlam tutunuyor. Sırık bezelyelerde ikinci çapa ile beraber herek veriliyor. Kafes teller, zikzaklı ipler, kargı veya sırıklar kullanılarak, 3-4 metrede bir dikilen kazıklara duvar gibi çekiliyor. Bezelyelerin herek ile çok daha iyi geliştiği biliniyor.