Andız pekmezi hangi marketlerde var

Andız nerede bulunur?

Doğu Akdeniz bölgesinde, güney Yunanistan, güney Türkiye, Batı Suriye ve Lübnan'da 800-1700 m yükseklikteki kayalıklarda dağılım gösterir. Kışın yapraklarını dökmeyen andızın «andız giliği» denilen meyvelerinden «andız pekmezi», odunundan «andız katranı», kozalaklarından da «andız tespihi» yapılır.

Gerçek andız pekmezi nasıl anlaşılır?

Doğallığını tespit etmek için bir bardağa pekmez alındıktan sonra üzerine su ilave edilmelidir. Su dökülme esnasında pekmezin rengi suya karışıyor ve rengini suya veriyorsa gerçek pekmezdir. Ancak suyu dökerken pekmez dipte kalıyor ise bu durumda şekerden yapılmıştır.

Andız pekmezi aktarda bulunur mu?

Andız pekmezi de Andız ağacının kozalaklarından elde edilen bir pekmez çeşididir. Andız meyveleri ekim ayında olgunlaşır. Andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor. Andız pekmezini artık birçok markette ve aktarlarda bulmak mümkün.

Andız pekmezi günde kaç kaşık?

Tüm bu faydalarının yanı sıra andız pekmezi, birçok insanın derdi olan ödem toplama ve bu nedenle oluşan şişkinliklerin de en büyük düşmanlarından. Günde bir yemek kaşığı kadar yiyeceğiniz andız pekmezinin antioksidan özelliği sayesinde bu sorunla da vedalaşabiliyorsunuz.

Ardıç ve andız aynı mı?

Andız, ardıç ağacı olarak da bilinen andız ağacının meyvesidir. Andız pekmezi yapımında bir çam türü olan iğne yapraklı andız ağacının kozalağından, dallarından ve meyvesinden yararlanılır. Üzüm ya da keçiboynuzu pekmezinin aksine, acımtırak bir tadı vardır.

Andız hangi mevsimde toplanır?

Andız Otu Hangi Mevsimde Olur? Andız otu yaz mevsiminin son ayında çiçek açmaya başlar. Çiçekleri yaklaşık 2 ay kadar dayanır. Sonbaharın ortalarında toplanması tavsiye edilir.

Hakiki andız pekmezi nasıl anlaşılır?

Bir kaşık pekmezi bardağın içerisine alın ve üzerine su dökün. Eğer suyu dökerken rengini suya veriyor ve iyice karışıyorsa gerçek pekmezdir. Eğer suyu dökerken dipte bal gibi kalıyorsa şekerden yapılmış ve sahte pekmezdir.